четвъртък, 23 февруари 2017 г.

В царството на шопинга

Виждали ли сте селище само от молове? Е, на мене не ми се беше случвало, но тази събота прекарах в такова.

Между Братислава и Виена, на австрийска територия, но малко по близо до Братислава се намира Парндорф Аутлет Център (Parndorf Outlet Center). До там се добрахме с влак от Братислава за Виена, като на 26-тата минута слязохме. Слиза се на Парндорф Орт и след това се върви петнайсетина минути или можеш да си повикаш такси. Естествено, най-удобно е с кола.

Попадаш сред сгради, построени в старинен стил, боядисани в свежи цветове, с разни кулички и пр., но има и постройки в по-съвременен стил. Друга част от магазините са изградени плътно един до друг покрай алеи. Представени са множество известни марки  - Армани, Кевин Клайн, Карл Лагерфелд, Бос, Найк и пр., както и по-малко популярни. Пълно е с хора, говорещи на какви ли не езици и всеки е помъкнал големи или по-малки фирмени книжни, понякога и найлонови пликове с новозакупени съкровища.


Очевидно цените са по-изгодни, защото стоките са изключително от неактуални колекции. Има и допълнителни намаления в някои от магазините, напр. в Манго и Еспирит.

Бях дошла главно да видя мястото и да позяпам, но няма отърване. Колкото повече обикаляш, толкова повече се повишава консуматорския интерес. Така или иначе оръшках към 300 евро. Най съм доволна от блендъра и ножа с керамично покритие, които си взех много изгодно. Имам, разбира се, и нови обувки, дрехи и козметика.


После прочетох, че от Виена, пред Операта, може да се вземе шатъл автобус. Пишеше, че имат също и добър сайт, където уведомяват за различни промоции.

Мисля, че идеята за подобно място е хрумнала на някой местен кмет и са дали земя за строежа, а с реализирането на центъра са осигурили препитание на множество хора от околността, които го обслужват.

Няма коментари: