четвъртък, 15 ноември 2007 г.

Манифактура

14 ноември, сряда

Днес имах невероятно освежаващо преживяване. Здравословен шопинг. В почивния си ден трябваше да свърша малко административни дейности, а точно зад управлението на общината се намира огромен търговски комплекс, за който чух още когато пристигнах. Нарича се “Манифактура”. Това е множество от стари фабрики, възстановени прекрасно. Сградите са от керемиденочервени тухли, а вътре са модерни молове. Най-после се почувствах в съвременна Европа (е, и ул. “Пьотрковска” е така). Широки площади, пейки, фонтани и между тях билдингите със заведения, магазини и ателиета за услуги. Минимално количество хора.

Не ходя често по магазините, но идва един определен момент, в който желанието назрява и тогава това си е пречистващ ритуал.

Рутинното пазаруване е нещо съвсем различно – пишеш на листче необходимите неща и поетапно ги доставяш. Пак има оглеждане и избиране, но това са насъщни неща, с които така или иначе трябва да се снабдиш.

Шопингът е очарователен с това, че се моташ без да търсиш нещо определено. Купуваш това, за което си мечтал от дълго време или това, в което се влюбиш, щом го видиш. Пък си е и празник за очите – релакс сред хубави вещи, които дори да не можеш да имаш, чудесно е, че можеш да им се порадваш.

През зимата има и досаден момент – за да пробваш трябва да събличаш и обличаш всички дрехи, с които си се навлякъл. Но големите магазини-халета затова са измислени – замъкваш сума ти неща в пробната и естествено купуваш повече.

Сдобих се с много радости за моето тяло, което доста изстрада и сега трябва да бъде поглезено. Непрекъснато ходя с панталон и купуването на обувки с ток, рокля или хубаво бельо е чудесен подарък за женската ми същност. Това е и като мечта за лятото и прекрасните моменти, които ще прекарам на приятни места с интересни хора.

Чакам ги с нетърпение.

Няма коментари: